«Το Μeltemi γεννήθηκε στη διάρκεια των διακοπών μου στη Σέριφο. Περπατώντας στο νησί και αναζητώντας τους καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στο νησί, ανακάλυψα το KΕΡΑΜΕΙΟ. Mαγεύτηκα από τα χρώματα και την υφή των υαλωμάτων κι έτσι εμπνεύστηκα μια συλλογή αφιερωμένη σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης», λέει ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής Gian Paolo Venier.
Έτσι ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής, σε συνεργασία με το ΚΕΡΑΜΕΙΟ και τον ταλαντούχο κεραμίστα Γιώργο Βαβάτση, δημιούργησαν τη συλλογή Meltemi. Αποτελείται από 7 κομμάτια: Kανάτα μικρή και μεγάλη, δίσκους σερβιρίσματος, cake stand, βάζο, σουπιέρα και σουπιέρα σε βάση.
«Δημιουργώντας τα πρώτα σχέδια ανέπτυξα μια πιο στενή σχέση με κάθε φόρμα. Γεννήθηκαν κομμάτια που προσδιορίζονται από πολλές και διαφορετικές κουλτούρες. Η φωτιά είναι παρούσα στη διαδικασία επιτρέποντας στην υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο καμίνι να συμμετέχει επιτυγχάνοντας μοναδικά αποτελέσματα. Δημιουργήθηκαν κεραμικά με ασπρόμαυρη διακόσμηση και με χαρακτηριστικό τους την αίσθηση της ρευστότητας που εμφανίζεται εκεί όπου συναντιούνται τα δυο χρώματα», καταλήγει ο Gian Paolo.
Αυτό που μπορεί να δείχνει ως “ατέλεια” σε κάθε κεραμικό της συλλογής, όπως και οι μικρές διαφοροποιησεις στο μέγεθος και το χρώμα, αποτελούν μέρος του concept και οφείλονται στις ειδικές τεχνικές που εφαρμόστηκαν από τους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια του ψησίματος στο καμίνι.

Αυτό που μπορεί να δείχνει ως “ατέλεια” σε κάθε κεραμικό της συλλογής, όπως και οι μικρές διαφοροποιησεις στο μέγεθος και το χρώμα, αποτελούν μέρος του concept

Με μια ματιά…

View more