Οι συλλογές που παρουσιάζουμε στο ΚΕΡΑΜΕΙΟ αποτελούνται από επιλεγμένες σειρές χειροποίητων κεραμικών τα οποία έχουν δημιουργήσει παραδοσιακές οικογένειες. Επίσης, κεραμικά της Νατάσσας Καλογεροπούλου (KN Ceramics), καθώς και αντικείμενα που έχουν δημιουργήσει εξαιρετικοί τεχνίτες με βάση δικά μας σχέδια και νέοι ή καταξιωμένοι studio potters που έχουν αναπτύξει ιδιαίτερες τεχνικές και διακρίνονται για το μοναδικό σχεδιαστικό τους ύφος. Τις συλλογές μας συμπληρώνουν χρηστικά αντικείμενα, γλυπτά, κοσμήματα και αντικείμενα φτιαγμένα με ιδιαίτερες τεχνικές όπως raku, sagar box κ. ά.
Οι πόρτες του Εργαστηρίου είναι ανοιχτές για όλους τους κεραμίστες, ενώ γίνονται ειδικές προσκλήσεις σε καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα για να συνεργαστούν σε κάποια καινοτόμα projects.
Ολο το χρόνο γίνονται εθελοντικά εργαστήρια για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σερίφου. Τα καλοκαίρια διοργανώνονται τα εργαστήρια Play with Clay στα οποία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και ενήλικες.

Στα ταξίδια μας σε όλη την Ελλάδα αναζητούμε οικογένειες με παράδοση και εμπειρία που συνεχίζουν να εξελίσσουν την τέχνη της αγγειοπλαστικής έτσι ώστε τα κεραμικά τους να ανταποκρίνονται στις σημερινές καθημερινές ανάγκες.

Με μια ματιά…

 

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ